Tratare fimoza larga la adulti

Buna ziua! De curand am facut un control medical la un medic urolog care mi-a dat un diagnostic de fimoza larga - balanita. Am urmat un tratament cu rivanol si un unguent antibiotic nidoflor timp de 10 zile. Dupa tratament am simtit o usoara schimbare dar inelul subtire format la preput este inca prezent. Pot face decalotare si in stare flesca si in stare erectila dar simt o durere in timpul actului secxual sau daca incec sa intind preputul mai mult in spatele glandului. Inelul format in spatele capului glandului penian este mai gros de culoare rosie decat in fata adica atunci cand glandul este acoperit. Doctorul mi-a zis ca daca vreu sa scap de aceasta neplacere trebuie sa ma operez adica circumcizia. Am insistat sa-mi mai recomande unguente prin care sa incerc sa tratez aceasta afectiune, tinand cont ca nu este foarte avansata acesta fimoza si ca as putea avea o sansa sa previn aceasta interventie chirurgicala. Daca ma puteti ajuta cu informatii despre ce tratament sa urmez, va multumesc anticipat pentru aceasta! Astept un raspuns de la un specialist din acest sistem

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Imi lipsesc anumite detalii precum cauza stabilita de medic pentru acest diagnostic, daca a fost vorba de exemplu despre o afectiune cu transmitere sexuala. Balanita apare deseori la pacientii cu diabet, si ar fi util sa stiu si daca suferiti de aceasta afectiune sau a fost luata in calcul in procesul de diagnosticare. Va recomand sa mai cereti o parere unui alt medic urolog, insa consultul trebuie sa fie facut fata in fata, fiindca medicul trebuie sa poata analiza situatia. In general, daca tratamentul medicamentos nu da rezultate si inflamatia nu dispare dupa tratarea cauzelor, interventia chirurgicala este intr-adevar recomandata pentru a diminua nu doar disconfortul, ci si riscurile, precum infectiile urinare.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.