Tinnitus ginkgo biloba

Buna ziua, de cateva luni ma confrunt cu tinitus, am avut o perioada de stres si depresie, si de atunci cred ca am inceput sa aud acel sunet, am crezut ca am probleme cu urechile si mi-am scos cerumul cu niste "conuri pentru cerum" mare greseala, dupa cateva zile mi s-a inflamat o ureche si a trebuit sa iau antibiotice. În momentul de fata aud foarte bine, dar inca am acel tinitus, vreau sa incep sa iau comprimate cu ginkgo biloba, vreau sa stiu cat timp ar trebui sa le iau. Daca le iau mai mult de 3 luni in continuu, este vreo problema?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, exista numeroase studii care au in vedere extractul de Ginkgo biloba ca tratament prescris frecvent pentru tinitus. Recomandarea mea este sa va vada, totusi, un medic specialist in otorinolaringologie sau ORL, caruia sa ii descrieti in amanunt simptomele pe care le aveti. In privinta comprimatelor cu Ginkgo biloba, tot medicul specialist va poate sfatui si va poate detalia pe ce perioada sa le administrati, intrucat este posibil ca acestea sa aiba anumite efecte nedorite. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.