Tensiune arteriala marita

Buna ziua, am 37 ani, fără afecțiuni, cu analize in limite normale, greutate corporală normala, fără probleme în viata personala si totusi cand am vrut sa doneze sânge mi s-a spus că am tensiunea arteriala merita ( 145/97). Tin sa precizez ca in urma controalelor efectuate la locul de munca (de 2 ori pe an de către firma de la Medicină muncii) am avut mereu 120/80, putin peste. In cadrul vizitelor preventive avute la doctor, aveam valori normale...de asemenea, în urma unei intervenții chirurgicale, am mai fost găsită cu valori marite ( 50/100), puse pe seama durerii si oboselii. Intrebarea mea ar fi, se poate sa fie doar cauze ocaziale (oboseala, durere, etc) pentru aceste valori crescute si ce ma sfătuiți să fac in continuare? Cu ce sa încep?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Cauzele hipertensiunii pot fi multiple, insa este adevarat ca pot sa depinda foarte mult si de momentul masurarii, de starea dumneavoastra fizica si psihica. Va recomand sa cititi trei articole ale caror linkuri vi le voi lasa in continuare. O prima masura ar fi sa incercati sa va masurati periodic tensiunea, fie la cabinetul medicului fie acasa, cu un tensiometru, si sa urmariti daca vi se intampla sa aveti simptome specifice hipertensiunii sau tensiunii oscilante. Daca aceste valori mari apar doar ocazional, este cel mai probabil o cauza de moment. Daca continuati sa aveti ingrijorari, puteti merge la un consult cardiologic.

https://doc.ro/hipertensiune

https://doc.ro/hipertensiune/8-factori-care-iti-afecteaza-masurarea-tensiunii-arteriale

https://doc.ro/hipertensiune/cum-se-masoara-corect-tensiunea-arteriala


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.