Sport după cezariana

Buna ziua. Am facut in urma cu 2 luni jumate o operatie cezariana. Cand as putea sa incep sa fac sport, respectiv abdomene? Mentionez ca incă îmi e amortita zona respectiva.

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Florin Cujbă - Fitness Coach, Expert DOC

Buna ziua,

Depinde de foarte multe aspecte, precum varsta dumneavoastra, cum a decurs operatia si daca ai existat complicatii, daca ati purtat centura abdominala dupa operatie, cat de activa erati inainte de sarcina si in timpul sarcinii. Recomandarea mea ar fi sa lucrati, macar pentru o perioada scurta, cu un antrenor personal care sa va poata controla miscarile si evolutia. Ar fi utila si parerea medicului ginecolog, singurul in masura sa spuna in ce masura s-a vindecat sau nu operatia. Puteti face sport, fara probleme, insa depinde foarte mult ce miscari va vor face bine sau nu, in functie de starea dumneavoastra. 


Florin Cujbă - Fitness Coach, Expert DOC

Buna! Fiecare caz este particular si medicul tau trebuie sa aprecieze cand poti relua sau incepe exercitiile fizice, intensitatea, ritmul,  dupa o consultatie- oricum, nu as incepe direct cu exercitii pentru abomene, ci cu exercitii de respiratie si miscari care nu pun presiune pe zona operata, te rog citeste aici mai multe sfaturi si cum am procedat eu concret, intr un caz similar.

 

https://doc.ro/sarcina-bebelusi-sanatatea-mamei/miscarea-dupa-nastere-sfaturile-expertului-doc


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.