Spasmofilie, palpitatii...

Buna, intr-o perioada in care aveam spasmofilie, palpitatii etc. (acum 10 ani) mergeam linistit pe drum si dintr-o data am simtit ca-mi bubuie inima, ca o lovitura de ciocan in inima, m-am speriat, dar mi-am continuat drumul. Cu timpul, luand calciu, magneziu, vitamina D, simptomele au disparut si sunt mai bine, dar as vrea sa stiu ce a fost aceea bubuitura a inimii si daca trebuie sa-mi fac griji pentru asta. Mentionez ca de atunci am facut de multe ori EKG si analizele au iesit bine de fiecare data. Vârsta: 36 ani.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, pot fi numeroase cauze pentru care ati simtit aceste batai puternice ale inimii. Uneori, palpitatiile pot fi cauzate de anxietate, dupa cum puteti afla din acest articol: https://doc.ro/totul-despre-depresie-si-anxietate/palpitatiile-la-pacientii-cu-anxietate-cand-e-cazul-sa-mergi-la-medic si din acesta: https://doc.ro/angina-pectorala-cardiopatie-cauze-simptome-complicatii/palpitatiile-de-ce-apar-cand-sa-ne-ingrijoram-si-cum-se-trateaza. Puteti merge la un control de rutina, la un medic cardiolog, sau - pentru a elimina din ecuatie un posibil atac de panica (https://doc.ro/totul-despre-depresie-si-anxietate/simptome-atac-de-panica-cum-le-recunosti-in-stadiu-incipient-si-cum-le-opresti si https://doc.ro/totul-despre-depresie-si-anxietate/atac-de-panica-vs-atac-de-anxietate-asemanari-si-deosebiri), discutati si cu un psihoterapeut ori psiholog. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.