Scolioza copil

Coloana rasucita, prin kinetoterapie s-a mutat mai sus, jos indreptandu-se. Exista posibilitatea cumva sa se desuceasca total? Fetita are acum 14 ani. Un exercitiu anume, o dieta necesara? Limita inferioara de calciu si vit. D - cu toate ca de ani de zile tot bea pastile...?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Fetita trebuie sa urmeze a la longue kinetoterapie pana cand medicii hotarasc incet area tratamnetului dar este posibila si recomandarea cobtinuarii tratamentului cu sedinte mai spatiate. Cat priveste dezechilibrul metabolizarii calciu - vit D trebuie investigate cauzele organice (o malabsorbtie - posibila intoleranta gluten, lactoza...)


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.