saliva galbena dupa somn

Buna seara. De fiecare data dupa ce dorm, chiar daca sunt doar 2 ore la pranz sau toata noaptea, trebuie sa scuip cand ma trezesc, deoarece am un gust ciudat si o saliva mai galbioara. Asta se intampla pentru ca nu mai consum in timpul somnului nimic si sta gura inchisa? Asa au toti oamenii? Am fost la ORL si nu am nimic. Am fost si la dentist. Unde sa ma mai duc. La gastroenterolog? Mentionez ca nu fumez, nu beau cafea, beau apa alcalina, mananc sanatos. Am probleme la stomac oare? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Saliva poate spune multe lucruri despre sanatatea noastra, asa cum puteti citi in acest articol: https://doc.ro/sanatate/ce-spune-saliva-despre-sanatatea-ta. In plus, exista o serie de boli care pot afecta glandele salivare: https://doc.ro/sanatate/afectiuni-ale-glandelor-salivare-care-sunt-cele-mai-comune-cum-le-tratezi si chiar unele infectii: https://doc.ro/sanatate/infectii-ale-glandelor-salivare-cauze-simptome-tratament. Sfatul meu este sa mergeti la un medic gastroenterolog pentru un diagnostic corect, intrucat acesta poate recomanda investigatiile clinice necesare si tratamentul care va scapa de disconfort. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.