Rugaminte intocmire dieta pt operatie la stomac Billroth II

Buna ziua, In luna ianuarie am facut o operatie pt tumoare maligna la stomac (ADK GATRIC G3 operatie rezectie gastrica subtotal cu gastro-entero anastamoza pe ansa in continuitate pT 0pN0, M0) in urma acestei operatii am slabit 10 kg ajungand la 43 de kg. Nu reusesc sa ma ingras deloc, in prezent hemoglobina a inceput sa scada (in luna mai am avut 13, in luna iunie era de 12,6 iar pe 22.07. a fost 11,7). Am nevoie de o dieta astfel incat daca nu reusesc sa ma ingras, sa reusesc sa mananc astfel incat sa pot sa asigur organismului meu aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie. Credeti ca puteti sa ma ajutati cu intocmirea unei astfel de diete?Daca da va rog sa imi spuneti cum sa procedez iar daca nu puteti sa imi recomandati pe altcineva? Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Buna ziua,

Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da, avand in vedere ca situatia este mai delicata, este sa mergeti la un medic nutritionist care nu dpar ca va poate ajuta cu o astfel de dieta, ci va poate si monitoriza evolutia. In astfel de situatii, care nu presupun doar slabirea sau ingrasatul in cazul unei persoane sanatoase, medicul trebuie sa va poata vedea tot istoricul medical, si aici ma refer la valorile tuturor analizelor, nu doar cele mentionate de dumneavoastra, sa poata sti ce tratamente ati urmat si urmati, dar sa va si monitorizeze evolutia fiindca nu exista o reteta a succesului valabila pentru toti pacientii. Ca o regula generala, o dieta de ingrasare presupune tot o alimentatie sanatoasa, dar cu un aport caloric sporit, concentrat pe proteine de calitate, carbohidrati sanatosi, grasimi sanatoase, fructe si legume. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.