Ritualul mesei la asiatici

Buna ziua! Am si eu o intrebare sua mai bine zis o curiozitate. De obicei asiaticii, chinezii, japonezii mananca pe mese foarte mici, stand pe jos. Exista o explicatie pentru acest lucru? Are beneficii pentru sanatate sau digestie?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Corina Dragomir - Specialist Feng Shui, Medicină și Astrologie Chineză, Expert DOC

Pentru asiatici servirea la ore relativ fixe a meselor(trei mese pe zi care nu depasesc 30-45 min fiecare)ocupa un loc important de la care nu se abat.Supele le servesc din boluri mici iar felurile principale(obligatoriu comanda numar cu sot)sunt tot in portii mici folosindu-se de betisoare pentru a lua cat mai putina mancare in ele,mesteca de multe ori pentru a digera mai bine hrana,a da comanda creierului informatia de satietate,beau in timpul meselor ceai verde si de iasomie,pentru a ajuta digestia iar dupa masa ceai de trandafiri(niciodata nu beau ceai pe stomacul gol pentru a nu-l irita).

De ce sunt slabi?Datorita procesului de maruntire a alimentelor inainte de preparare dar si a perioadei de gatire si a combinatiei de condimente,proces care e menit sa aduca sanatatea si nu sa produca probleme digestive,astfel:

-carnea o combina cu verdeturi protejand ficatul

-legumele le servesc calde si putin preparate-mentin vitaminele si protejeaza stomacul

-zaharul e folosit in cantitati mici ,doar sa dea gust si sa protejeze pancreasul

-grasimea e combinata cu sosuri iuti sau acre ca sa-i taie efectul

-painea si lactatele sunt excluse


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.