Riscuri tiroidita autoimuna

Buna seara! Numele meu este Gaby si nu stiu cum sa ma exprim mai pe clar. Saptamana trecuta am fost la un doctor de la interne pt un control de rutina. Mi s-au dat mai multe analize de facut iar la rezultat am descoperit ca am cateva probleme. Mi-au gasit probleme cu ficatul, inima si altele. Am facut colonoscopie si m-au diagnosticat cu sindrom colon iritabil iar doctora mi-a spus cateva cuvinte despre ce ar trebui sa fac si ce sa nu fac, dar nu am inteles nimic. In cazul asta cum trebuie sa procedez, ce regim sa urmez? Imi cer scuze, am putin probleme si cu memoria dar asta din alta cauza!

A doua problema care ma framanta cu adevarat ar fi testele de la sange - valorile cica sunt peste medie! Orice doctor spunea anormal! De ex ATPO este de 1171IU/ml, TSH 4033uIU/ml, FT4 1.02ng,dl. Am fost la endocrinologie iar dna doctor m-a diagnosticat cu tiroida autoimuna mai grava. Felul in care mi-a spus m-a cam speriat. Cat de periculoasa este aceasta boala? E adevarat ca in cazuri extreme poate fi letala? Nu se poate vindeca? Mentionez faptul ca nu stiu ce sa fac, cum sa procedez! Am inteles ca aceasta boala trebuie monitorizata si nu e indicat iodul! De asemenea, mai mentionez ca simptomele pe care le aveam erau: nu suportam frigul, transpiratii, palpitatii tot mai dese, o stare de oboseala cronica, nu aveam putere sa fac nimic, nervozitate si depresie tot mai des! Am citit pe internet ca aceasta boala este pe anumite stadii si pacientii descopera prea tarziu! Sa inteleg ca sunt in stadiul 4? Cat de grav poate fi? Imi cer scuze pentru ca v-am scris atat de mult dar poate ma puteti lamuri cu niste raspunsuri mai clare pentru ca sa stiu ce sa fac! O seara frumoasa va doresc!

PS:Va trimit o poza cu analiza sangelui!

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna seara, despre tiroidita autoimuna, v-am raspuns, va rog sa intelegeti in continuare si dieta in cazul sindromului iritabil, va voi da linkul, mai jos. de asemenea, as vrea sa va spun ca toate aceste simptome fac parte din acelasi tablou patologic pe care dvs il dezvoltati, nu e vorba doar de afectarea tiroidei, ci este o boala autoimuna care afecteaza si tiroida, si intestinul, si ficatul , si inima... insa, este o afectiune cu care puteti convietui daca respectati regulile pe care vi lea-m recomandat si in raspunsul anterior- renuntati la gluten, incercati sa va hraniti cat mai simplu si curat, si variat, faceti miscare, pretuiti-va mai mult trupul .

iata si regulile de alimentatie pentru colonul iritabil:

https://doc.ro/sanatate/sindromul-de-intestin-iritabil

tinem legatura si multa sanatate!

 

 

 


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, in primul rand panica nu va ajuta la nimic, relaxati-va!  intrucat se impun cateva schimbari in dieta si stilul dvs de viata.

Ca sa intelegeti ce inseamna in plan fiziopatologic colonul "iritabil" va rog sa parcurgeti acest articol  dar si acest articol,  Ca sa intelegeti ce alimente sa evitati, cititi si printati acest articol sintetic .  Nu va speriati va rog ,nici de diagnosticul afectiunii Hashimoto, traduse in cazul dvs ca tiroidita autoimuna, pentru ca prin medicatia substitutiva recomandata, dar si o dieta specifica, veti reusi sa obtineti o stare de echilibru si sa evitati alte boli asocitae- diabetul de exemplu. Am scris aici pentru dvs un articol special privind dieta in cazul hipotiroidiei, principal este sa evitati glutenul si zaharul , dar si alte ingrediente, catalogate drept "gusogene". Cititi si veti intelege! tinem legatura va rog, sanatate multa !!!!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.