Rezultat papanicolau

Buna ziua, Am facut testarea papanicolau si diagnosticul este celule scuamoase cu modificari de grad scazut. Mentionez ca ultima testare am facut-o in urma cu 3 ani, cu 1 luna inainte de nastere si a iesit bine. Dupa ce mi s-a recoltat pentru papanicolau, la 3 zile am mers pentru recoltare cultura de col. In timpul recoltarii am simtit o piscatura. Este posibil ca leziunea sa apara in urma recoltarii culturii de col de acum 3 ani? Cat este de grav diagnosticul? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Din pacate nu va pot ajuta cu un raspuns 100% cert fiindca as avea nevoie de detalii suplimentare, precum istoricul de rezultate si eventuale afectiuni din sfera ginecologica. Rezultatul indica mici modificari, care nu sunt grave, insa acestea pot avea mai multe cauze. Daca nu ati facut pana acum, va recomand si o testare HPV si un consult de interpretare la medicul dumneavoastra ginecolog, preferabil cel la care ati mai fost si pana acum. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.