Rezultat analize

Buna seara! In urma unor analize facute fetitei mele de 3 ani si 9 luni, au iesit cateva care nu sunt in parametri normali si as dori sa stiu daca e motiv de îngrijorare sau nu. Hemoleucograma: Limfocite 60,5% (referinta 36-52%) Monocite 8,8 % (0-7%) Hematii (RBC) 3,89 10^12/l (3,9-5,3) Hemoglobina 10,7 g/dl (11,5-13,5) Hematocrit: 31,8% (34-40%) PDW: 10% (11-18%) Biochimie: Acid uric seric-ser 3,06 mg/dl (ref.3,1 - 7,8) creatinina serica-ser 0,44 mg/dl (0,5-1,1) TGO/AST-ser 35,18 ( <34 U/L ) Biochimie urinara: pH 7 (referinta 4-6) Densitate 1,005 (referinta 1,015-1,025) Urat frecvent 15-50/camp. (referinta <4/camp) In rest, toate celelalte analize sunt in parametri normali. Citind pe net tot felul de informatii despre ce inseamna aceste analize, sunt putin ingrijorata. Urmeaza sa merg si la medic, dar mai trebuie sa primim rezultatul unei analize. Mulțumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, recomandarea mea este sa discutati cu medicul pediatru, pentru ca el va poate interpreta in contextul clinic rezultatele acestor analize. Medicul pediatru cunoaste cel mai bine cazul fetitei dvs. si va poate spune ce analize trebuie repetate si daca exista motive de ingrijorare. Nu uitati ca, pe langa acestea, exista si alte analize uzuale pe care trebuie sa le facem copiilor: https://doc.ro/sanatatea-copilului/ce-analize-de-sange-uzuale-trebuie-sa-le-facem-copiilor. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.