Puls marit

Buna ziua! Am 31 de ani si de curand am efectuat o echografie cardiaca la V. Babes si mi s-a spus ca am pulsul destul de marit (98 bpm) si o linie fina de lichid pericardic. Eram foarte racita cand am facut echografia. Precizez ca, atunci cand consum cafea cu cofeina sau ciocolata neagra, imediat dupa simt ca nu imi ajunge aerul si cateva ore inspir profund si parca nu imi ajunge aerul. Am intrebat de la ce poate fi si nu au stiut sa imi spuna, mi-au spus sa nu mai consum cofeina. De 1 an nu mai consum cofeina. Pentru puls marit mi s-a recomandat sport, dar mi-e teama sa nu patesc ceva. Este in regula sa fac sport in forta? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Recomandarea mea este sa mergeti la un medic specialist in cardiologie si sa ii spuneti toate simptomele cu care va confruntati, intrucat el este in masura sa va puna un diagnostic corect. In plus, va poate recomanda investigatii suplimentare, pentru a descoperi de ce aveti pulsul marit. In acest articol gasiti mai multe informatii despre ce ne poate transmite un puls anormal: https://doc.ro/sanatate/ce-ne-spune-un-ritm-cardiac-anormal, iar din acest material puteti afla care sunt tipurile de aritmii: https://doc.ro/angina-pectorala-cardiopatie-cauze-simptome-complicatii/palpitatiile-de-ce-apar-cand-sa-ne-ingrijoram-si-cum-se-trateaza#tipuri-aritmii-tipuri-palpitatii. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.