Probleme intestinale

Sărut mâna doamna doctor! Doresc sa va întreb ceva și sa mi spuneți părerea dumneavoastră: În urmă cu câteva luni a-m făcut diaree de care nu mai scap , mi-sau prescris mai multe pastile antidiareice, pe timpul cât le-am luat , diareea a încetat după care revenea, mi- sa făcut o analiză de laborator a scaunului si mi-sa găsit o bacterie, am urmat 14 zile un tratament cu următoarele pastile: amoxicina, claritomicina, metronidazol si omeprazol. Pe timpul tratamentului totul părea sa revină la normal , după terminarea tratamentului la două , trei zile diareea revine , nu știu ce sa mai fac sa scap. De la atâta diaree( probabil , nu știu sigur) am făcut o iritație în jurul anusului care mă doare , mănâncă și arde . Pentru aceasta folosesc o cremă numită Hemoal , pare că-mi alintă aceste urmări ale diareei dar nu scap de această iritație, durerile i-mi sunt transmise în toată zona fesieri. Nu știu ce sa mai fac să scap de această diaree de 3, 4 luni. Ași dorii cu mult respect o părere a dumneavoastră. Am omis sa va spun ca locuiesc în Spania și doctorul meu de familie i- mi spune ca nu mi poate da trimitere către specialist în perioada de pandemie. Va mulțumesc și va rog sa ma scuzați de deranj.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Dacă diareea este persistentă, trebuie identificată în primul rând o cauză infecțioasă (inclusiv testare pentru Clostridium difficile având în vedere tratamentul anterior cu antibiotice) sau medicamentos. Peste 50% din episoadele diareice extinse pe parcursul mai multor săptămâni au etiologie funcțională (colon iritabil). Diareea cronică de cauza organică poate fi produsă de o leziune a peretelui intestinal (boală inflamatorie intestinală,tumoră de colon), de un sindrom de malabsorbție (intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză), o accelerare a tranzitului intestinal (determinată de hipertiroidie) sau de o secreție patologică a epiteliului intestinal (diaree secretorie). Este necesar un consult gastroenterologic pentru identificarea cauzei diareei cronice în urma anamnezei, examenului clinic, analizelor de laborator și eventual a unei colonoscopii. Numai în urma acestor investigații se poate stabili conduita terapeutică. Mai multe despre această problemă de sănătate puteți citi aici: https://doc.ro/totul-despre-colita-ulcerativa/diareea-cauze-tratament-preventie-informatii-complete și https://doc.ro/sanatate/remedii-naturiste-pentru-diaree. O zi cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.