Probleme endocrine hipotiroidism hasimoto

Buna seara doamna doctor, țin să vă spun că de 110 ani am hipotiroidism hasimoto și de vreo doi ani țin regim alimentar din care am slăbit de la 60 kg la 48 kg și încerc așa ori alimentație sa țin greutatea sub control sunt si sub tratament iau eutyrox de 75 mg, am fost la medic endocrinolog și mi-a spus că unul din cei doi hormoni este foarte scăzut și responsabil de problema cu libidoul scăzut, mi-a dat tratament dufhaston dar nu l-am mai luat din cauză că mă îngrașă și mi-e frica sa mai iau ceva care să-mi afecteze silueta sau tiroida întrebarea mea este doamna doctor ce puteți să-mi recomandați, ceva hemeopat sau ce credeți că aș putea face pentru a rezolva probleme din viata intimă.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Avand in vedere ca siferiti de o afectiune endocrinologica, recomandarea ar trebui sa vina din partea unui astfel de specialist. Ar trebui sa vorbiti cu medicul, sa ii spuneti de acest efect advers, si sa va recomande o alternativa. Va indrum sa cititi si aceste doua articole, insa repet faptul ca este foarte important sa va consultati cu medicul dumneavoastra.

https://doc.ro/totul-despre-menopauza/vitamine-si-suplimente-pentru-cei-cu-libidou-scazut 

https://doc.ro/dieta-si-sport/6-alimente-care-scad-libidoul


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.