probleme de reflux gastroesofagian!

Sarut'mana! Am o intrebare, am mai multe probleme de sanatate precum porfirie acuta intermitenta descoperita foarte greu de spitalul clinic colentina in anul 2001 si am tot mers pana in 2003 pana chiar sa confirmat boala dupa o poveste foarte lunga operat de apenticita endoscopii am fost internat si la spitalul clinic Fundeni etc, in 2009 am facut soc anafilactic in spitallul judetean Suceava in timp ce eram internat cu ulcer bulbar de la arnetin saracul doctor me-a zis dupa ce me-am revenit ca nu ma mai interneaza in viata lui la el pe sectie.Acum am o problema de sanatate de pe 20 06 2019 am mers la unitatea de primiri urgente pe data de 24.06.2019 la spitalul din Suceava ca expectoram cu sange mi sa pus diagnostic rinita alergica deviatie de sept si sinuzita mea dat tratament cu aerius,Sinosun,vitamina A si un spray nazal cu apa de mare.dupa o saptamana a inceput sa ma supere gatul probleme care le am si in prezent am mers la doctorul de familie si ma trimis la O.R.L ca ma consultat si a vazut ca am faringita la doctorul O.R.L. mea zis ca e bun diagnosticul si ma trimis sa fac analize pentru elicobacter am facut mea iesit pozitiv ma trimis la gastroenteorologie am fost mea dat tratament cu antibiotic de 2 feluri si pilorix am urmat 14 zile tratamentul si tot rau ma simt si eu cred ca e de la reflux ca imi vine inapoi orice mananc si tin regim de o luna si tot am arsura in gura si ma doare gatul si din anul 2008 iau xanax de 1 mg dar incerc de foarte multe ori sa nu iau si mai mereu iau jumatate de pastila.Si simt mereu gatul mai uscat si doare mai tare cand intru in spatii unde este aer conditionat.si stau mai mult de 30 mint.Va rog din suflet sa imi dati un sfat ce pasi trebuie sa urmez cu toate ca am atatea probleme vreau sa mai traiesc si mentionez nu sunt fumator nici nu am fost nu consum cafea nu am consumat niciodata si nici alcol,asta e durerea ce-a mai mare pentru psihicul meu ne avand viciile mentionate.Va doresc multa sanatate! Doamne ajuta!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, imi pare rau sa aud ca va confruntati cu asemenea problele de sanatate si ca pe langa viciile pe care le evitati, si faceti foarte bine, din pacate am sa va fac recomandarea sa evitati si onserie de alimente, cel putin pana la vindecarea bolii, alimente care accentueaza si provoaca refluxul. Practic dieta in cazul bolilor sistemului digestiv fac parte din tratamentul reco mandat.  In plus regasiti va rog in articolele de mai jos si onserie de masuri igienico dietetice care sa va ajute sa gestionati simptomatologia, sanatate multa

https://doc.ro/dieta-si-sport/alimente-interzise-in-boala-de-reflux-gastroesofagian

https://doc.ro/dieta-si-sport/alimente-permise-in-boala-de-reflux-gastroesofagian

https://doc.ro/sanatate/boala-de-reflux-gastroesofagian-brge

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.