Probleme cu vederea

BUNA ZIUA.Acum aproximativ un an in urma catorva examene oftalmologice a aparut suspiciunea de glaucom. Am facut pe parcursul anului mai multe controale si in cele dn urma acum 3 saptamani mi s-a prescris COSOPT. Desi vederea imi era buna si nu aveam nici o problema am acceptat acest tratament, problema este ca din momentul in care l-am inceput am inceput sa nu mai vad fara ochelari. Spune-ti-mi si mie daca este posibil ca acest tratament sa fie bun ptr. glaucom dar sa afecteze vederea. Mentionez faptul ca un medic mi-a spus ca excavatiile pe nervul optic sunt normale la un procent mic din populatia globului. Si eu sunt putin bulversat. Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Buna ziua,

Legat de intrebarea dumneavoastra, vorbind in general, orice tratament sau medicament poate avea efecte adverse sau nu, in functie de pacient. Cat despre afectiune, in general tomografia oculara care observa aceste excavatii se completeaza si cu alte teste precum masurarea grosimii corneei, masurarea tensiunii oculare si test de camp vizual. Nu cunosc rezultatele pentru toate aceste teste, la fel cum m-ar ajuta sa stiu si varsta dumneavoastra, daca v-ati confruntat cu simptome diverse, etc. Va incurajez sa cititi acest articol https://doc.ro/sanatate/totul-despre-glaucom si sa mergeti la un concult la un spital sau o clinica specializata in astfel de afectiuni. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.