Posibilitate

Buna ziua. Eu si sotul meu incercam sa facem un copil. Sotul meu a mai fost casatorit si are din relatia anterioara un copil cu sindrom down. Exista posibilitatea ca viitorul nostru copil sa fie tot cu sindrom down? Va multumesc. O zi buna!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, exista aceasta posibilitate, insa depinde de foarte multi factori. Din fericire, exista astazi teste genetice care pot fi facute pentru a afla inainte de nastere daca fatul sufera de astfel de anomalii. Gasiti mai multe informatii utile in acest articol: https://doc.ro/sanatate/sindromul-down-cauze-simptome-si-diagnosticare


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.