Pancreatita acuta - tratament, alimentatie

Buna ziua, Tatal meu, in varsta de 50 ani, a fost diacnosticat cu pancreatita acuta. A fost internat de doua ori pana acum in Piatra Neamt, urmeaza un tratament medicamentos prescris de doamna doctor, insa probleme cum ar fi: amilaza cu valori foarte mari, probleme cu scaunul, durerile abdominale inca persista. Ce imi puteti sugera ca sa se imbunateasca starea sa de sanatate? Ce medicament ar contribui la o imbunatatire? Din ce cauza aceste valori alea amilazei sunt mari? Am citit fel si fel de informatii pe internet, dar nu sunt o solutie si nu sunt de incredere. Orice informatie din partea dumneavostra ma poate ajuta. Va multumesc pentru timpul acordat, Catalin

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, da, valorile mari ale amilazei indica o afectare serioasa a pancreasului, terapia in cadru spitalizat este cea mai buna abordare in cazul unei afectiuni atat de serioase, posibil sa se investigheze cauzele producerii pancreatitei- o posibila afectiune litiazica biliara sau a structurilor hepato-biliaro-duodenale. daca nu sunt elucidate cauzele, poate ca ar fi mai bine ca tatal dvs sa se adreseze uni clinici de gastroenterologie universitare mai apropiate- cum ar fi cea din cadrul UMF Iasi.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.