osteoporoza coloana vertebrala

Buna seara, In data de 27.08.19-am fost planificata la o clinica pentru textul de osteoporoza la coloana si la picioare, am obtinut acest text si d-na Doctor mi-a spus ca am osteoporoza la coloana si mi-a indicat sa ma duc la ortopedie sau reumatologie. Ce sa fac,unde sa ma duc si cum sa procedez mai departe. Va multumesc, Ileana Marcu.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, intr-adevar de problemele legate de osteoporoza se pot ocupa medici din diverse specialitati- ortopezii, reumatologii, endocrinologii , ba chiar neurologii daca sunt tasate vertebrele si apar semne specifice(dureri ale mebrelor de ex). Mergeti la medicul de familie (pentru ca oricum aveti nevoie de trimitere ) si in functie de istoricul dvs.medical (de ex, daca aveti probleme cu tiroida sau glandele paratiroide- care duc la dezechilibre minerale grave) si simptomatologie va va indruma catre cel mai potrivit medic,  care va va propune un tartament si modificari ale stilului de viata, sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.