Oftalmologie

Buna ziua, Numele meu este Anca, sunt din Cluj Napoca si as dori daca se poate sa ma ajutati intr-o problema: Sufar de diplopie de la varsta de 8 ani, in prezent am 46, in urma unui puseu encefalitic in urma caruia mi-a paralizat un nerv optic, asa mi s-a spus. dupa multe investigatii la Cluj, Timisoara ,Bucuresti, Tg Mures, avute la acea varsta, am ramas cu un strabism care se spunea ca nu poate fi operat pana la varsta de 18 ani, pe motivul ca posibil sa imi revin. Nu mi-am revnit, iar la 18 ani am fost operata,dar diplopia tot persista si strabismul la fel dar f putin vizibil. Din 2005 mi s-au prescris ochelari prismatici care sa imi corecteze diplopia. Imaginea la aproape e ok, dispare diplopia, dar la distanta vederea dubla persista. Pana acum aprox un an m-am descurcat (folosesc ochiul drept, neluand in considerare pe cel stang), dar nu mai vad asa bine la aproape. Mi s-au prescris alti ochelari, prisma de 4, la distanta + ochelari la aproape, ochelari pe care inca nu i-am facut. Cei de la distanta nu ma ajuta prea mult, simt ca vederea ochiului stang parca e la fel cu dreptul si ma incurca din nou, imi e greu sa privesc doar o imagine! Am fost luata in deradere, dar pt mine e un handicap care nu e doar estetic, ci si de orientare. Folosesc mult calculatorul si imi obosesc ochii (sunt economist si asta presupune multa munca la calculator). O doamna doctor din Cluj imi sugereaza operatie, spunand ca operatia de strabism facuta la 18 ani trebuia executata la ambii ochi! Operatia se va face cu anestezie generala, clar ca mi-e frica, dar suferind de atatia ani de aceasta probleme, o sa incerc! Va rog din tot sufletul sa ma ajutati sa-mi spuneti daca exista vreo sansa ca macar estetic sa se poata rezolva aceasta problema, costurile fiind destul de mari? Va multumesc din suflet si imi cer scuze de deranj!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Buna ziua,

Situatia fiind una extrem de delicata, va recomand sa va adresati unor medici extrem de atenti pe astfel de patologii. Puteti merge la dna dr Ciubotaru Andreea in Bucuresti, este un medic desavarsit iar daca se poate face ceva, dumneaei cu siguranta va poate ajuta. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.