Nodul de 5 mm inespecific in plamanul drept

Buna seara, in luna ianuarie am facut in CT la cererea internistului, la care s-a vazut un nodul de 5 mm in plamanul drept inespecific. Sunt in Spania si doctorita nu m-a trimis la pneumolog. Sunt foarte preocupata, va rog sa imi spuneti daca e grav.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Răzvan Lungu - Medic Specialist Pneumologie, Expert DOC

Buna ziua, recomandarea mea este sa va vada un medic pneumolog si, daca aveti motive de ingrijorare, sa cereti si o a doua opinie. Cauzele nodulilor pot fi multiple, dupa cum puteti afla din acest articol: https://doc.ro/cancer-pulmonar/diagnosticul-nodulilor-pulmonari-de-la-screening-la-terapie. Medicul pneumolog va sti daca este cazul sa va recomande si alte investigatii (daca este cazul) si va stabili diagnosticul corect si daca este cazul sa urmati un tratament. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.