Nastere naturala

Buna ziua, Sunt insarcinata in 39 de saptamani si vreau sa nasc natural, insa bebelusul se lasa asteptat. Medicul meu mi-a spus ca nu o sa ma lase sa depasesc 40 de saptamani, deoarece exista un risc de mortalitate infantila in randul bebelusilor care depasesc termenul. A spus ca vrea sa imi declanseze nasterea cu gel cu prostaglandine, insa eu as vrea sa astept sa se declanseze natural. Am prietene care au nascut recent bebelusi sanatosi si nu au avut complicatii la nastere desi trecusera de cele 40 de saptamani. Nu stiu ce sa fac, pana acum la toate consulturile bebelusul era sanatos, placenta ok de grad 2 si bebe primeste tot ce trebuie prin cordonul ombilical. Nu am avut nici o complicatie si nici un fel de problema toata sarcina. Am nevoie de un sfat va rog. Nu stiu ce sa fac. Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Sarcina la termen poate ajunge pana la 42 saptamani, dar importanta este evaluarea starii fatului la intervale foarte scurte. Daca situatia impune, este de dorit declansarea nasterii.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.