Intoleranta alimentara

Buna ziua, Mi-as dori sa stiu daca faptul ca am inceput sa ma balonez dupa consumul de lapte poate avea legatura cu o intoleranta la lactoza. Laptele lipsit de lactoza este o alternativa buna in acest caz? Resimt anumite neplaceri la nivel abdominal (+indigestie) mai ales dupa consumul anumitor alimente, printre care laptele, si nu stiu pe seama carui fapt sa o pun. Multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua,

Poate fi vorba despre o intoleranta la lactoza, insa pot fi si alte cauze. Va recomand un consult la un medic gastroenterolog si un consult alergologic. Exista o serie de teste care pot diagnostica intoleranta la lactoza, si va fi de ajutor un jurnal alimentar - pe parcursul mai multor zile sa consumati diferite alimente si conbimatii de alimente, pentru a observa ce naume va produce disconfort. daca banuiti un anumit aliment, cum este laptele, incercati s ail consumati si singur sau in diverse combinatii, pentru a va putea confirma banuielile. Conteaza si daca observati aceste simptome in anumite momente, cum ar fi ceve de stres inten. Va recomand sa cititi si acest articol: https://doc.ro/sanatate/durere-de-colon-iritabil


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.