Infarct

Buna seara...mama mea a avut anul trecut in luna iulie un infarct si un avc ischemic ..i s-au montat 2 stenturi la Cj dupa care a fost lasata acasa si stenturile s-au infundat din cate mi s-a explicat cat de putin atunci si au trebuit puse altele doua...in aceasta luna a trecut un an de la infarct iar medicul cardiolog a oprit tratamentul cu Brilique...sunt putin speriata deoarece stiam ca acest medicament e esential pt a nu mai reaparea cheaguri de sange si a trecut pe aspenter de 100 mg...va rog sa ma lamuriti in aceasta cauza daca e posibil ...ar trebui sa mai ia ? Ma repet stau cu foarte mari emotii

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Din pacate singura persoana care va poate lamuri in aceasta situatie este chiar medicul care a prescris si modificat tratamentul. Acesta cunoaste cel mai bine starea pacientei, rezultatele investigatiilor recente, cum a decurs procesul de recuperare si daca mama dumneavoastra are un risc sever de recidiva. Ar trebui sa discutati cu medicul si sa il rugati sa va explice motivele modificarii tratamentului. Sau, daca preferati, puteti cere o a doua parere, insa aceasta trebuie sa fie bazata pe tot istoricul medical si toate detaliile relevante - de la varsta mamei, afectiunile de care sufera, daca este cazul (diabet, afectiuni endocrinologice, dislipidemie, etc.), valorile analizelor, severitatea avc-ului si infarctului, si multe multe alte detalii. Toate acestea sunt extrem de importante in procesul de stabilire a unui protocol terapeutic.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.