Imunitatea

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi legate de intarirea imunitatii.Cred ca racesc o data pe luna , nu sunt raceli care se manifesta prin tuse sau febra dar ma simt slabita si foarte obosita, de multe ori am impresia ca am in permanenta infectie in corp.Precizez ca mi-am facut nenumarate analize , in afara de o anemie,si sa suplimentez consumul de fier nu mi s-a mai recomandat nimic.Recunosc sunt si fumatoarea , insa aceasta problema o aveam de dinainte de aceea nu am vazut o legatura intre ele. Am citit in ultima perioada de ozonoterapie. Astept o recomandar din partea dumneavoastra. Multumesc frumos.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, va poate ajuta intr-adevar nespecific si autohemoterapia cu ozon, dar si o serie de suplimente (cum sunt cele pe baza de omega 3 si vitamina D, cu rol antiinflamtor si de stimulare a imunitatii)  si antioxidanti(vitamina C , vitamina E, seleniu), eventual o formula cu acid folic si fier, care trebuie administratat cu apa in care s-a stors o jumatate de lamaie pentru absorbtia adecvata a fierului, renuntarea la fumat(pentru ca irita peranent caie respiatorii superioare si stimuleaa proliferarea bacteriana), o dieta echilibrata, cu multe legume,  proaspete, salate, fructe bogate in vitamine, sport moderat, zilnic sau macar de 4 ori pe saptamana.faceti si un exudat nazal si faringian. sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.