Histerectomie si probleme genitale

Buna ziua. Am suferit o histerectomie totala interanexiala acum 7 saptamani cu diagnosticul leiomiom intramural, adenopolip endometrial hiperplazic cu atipii. Am uitat sa intreb medicul cand pot relua viata intima (in bilet scrie repaus sexual 2 luni), daca pot merge la strand? La consultatia de dinaintea operatiei, medicul a zis ca am negi genitali pe labia superioara, si ma intreb de unde au aparut, avand in vedere ca am un singur partener de 20 de ani, iar la el nu am vazut asa ceva. Si inca ceva: pot sa fac mamografie daca am facut radiografie pulmonara preoperator?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, este esential sa respectati recomandarile medicului care se ocupa de cazul dvs., iar daca acesta va recomanda repaus sexual, inseamna ca va puteti relua viata sexuala dupa acest interval de 2 luni - daca nu v-a zis ca se prelungeste. In ceea ce priveste mersul la strand, poate ar fi bine sa evitati o perioada apa din piscina, intrucat exista un risc mai mare de infectii in perioada de dupa operatie. Despre negii genitali puteti afla mai multe informatii din aceste articole: https://doc.ro/sanatate/negii-genitali-de-ce-apar-si-cum-se-trateaza-corect si https://doc.ro/sanatate/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-hpv. Sfatul meu este sa nu ii lasati netratati si sa mergeti la medicul ginecolog, pentru un control. In privinta mamografiei, discutati va rog cu un medic specialist in afectiunile sanului ori cu medicul dvs. ginecolog, intrucat el va poate explica in ce situatii este sau nu este recomandata aceasta investigatie. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.