Guta

In urma unor dureri la incheietura degetului mare de la piciorul drept si la cotul stang am facut analiza de sange pentru acidul uric ,unde am avut rezultatul de 9,1( primul) si 8,4 ( al doilea) in interval de 2 luni. doctorul de familie a spus ca sufar de GUTA. Am citit pe internet despre aceasta boala... d-voastra ce ma sfatuiti? Eventual un tratament...ce nu am voie sa mananc sau ce am voie!!!! VA multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Evaluarea si recomandarile de tratament ale unui pacient cu guta se fac tinand cont de conditiile asociate acestei boli. Ca si regim alimentar pentru guta (sau dieta pentru guta), pacientul nu trebuie sa consume alimente bogate in purine (carnea de animal tanar, carnea de vanat, organele) si sa evite consumul de  alcool. Pe langa acestea, avand in vedere conditiile asociate gutei, el trebuie sa aibe un regim hipocaloric (tinand cont de asocierea cu obezitatea), un regim hiposodat (sa nu adauge sare in mancare si sa evite alimentele sarate pentru ca multi pacienti cu guta sunt si hipertensivi), sa evite consumul de grasimi animale, prajelile (avand in vedere asocierea gutei cu hipertrigliceridemia) si nu in ultimul rand pacientii care au toleranta alterata la glucoza sau diabet zaharat de tip 2 sa evite alimentele cu continut mare de zaharuri (dulciurile concentrate, sucurile carbogazoase), alimentele procesate


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.