gonartroza

Buna ziua. Am durere la genunchiul drept la anumite mișcări (cand cobor și urc scări la anumite mișcări, rasuciri) și este și usor mai umflat fără de celălalt genunchi. Am făcut o radiografie și diagnosticul a fost pensarea spațiilor articulare. Ca și tratament iau Msm 750 de 1 luna, dar nu-i simt efectul. Mi-a fost teama sa iau un antiinflamator mai puternic din cauza problemelor renale: o pietricica și chisturi. Ce as putea să fac pentru a vedea cât de avansată este artroza mea: analize de sânge, imagistica si ce antiinflamator/medicament de protecție a atriculatiilor este mai puțin dăunător rinichilor. Durerea este suportabilă, dar se agravează situația dacă nu iau nimic? Mulțumesc!!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Sfatul meu este sa nu intrerupeti tratamentul recomandat de medic, chiar daca acum aveti senzatia ca nu isi face efectul. De asemenea, cand ajungeti la control la medicul dvs. specialist, nu va fie teama sa il intrebati ce fel de antiinflamator puteti lua, avand in vedere ca aveti probleme in sfera renala. Daca durerile sunt puternice, medicul este cel mai in masura sa va recomande un tratament pentru a le calma. Despre artroza avansata puteti citi mai multe in acest articol: https://doc.ro/gonartroza/artroza-avansata-stadiul-4-simptome-cauze, iar medicul va poate recomanda investigatii suplimentare. In acest articol, este detaliata evolutia artrozei si modul in care cartilajul se subtiaza progresiv: https://doc.ro/gonartroza/simptome-evolutie-proces-artroza-gonartroza. Nu intrerupeti, deci, tratamentul, pentru ca riscurile artrozei netratate sunt multiple: https://doc.ro/gonartroza/artroza-cauze-simptome-tratament#riscuri-artroza. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.