Gastrita?

Bună ziua, in decembrie 2017 am fost diagnosticat cu gastrita cronica acuta cu atrofie usoara si BRGE, Hp negativ in urma unei biopsii. Am primit tratament cu Venter 3 luni. Timp de un an, nu am mai resimțit simptomele la un nivel atat de intens, putând manca relativ orice. Am eliminat oricum din alimentație tot ce inseamna sucuri, cafea, prajeli etc. Duc acest regim alimentar de 1 an si jumătate. In urma cu 3 luni, mi s-a declanșat un episod foarte urat de stare de voma, nu puteam voma nimic, dar senzația a continuat cateva ore. Am mers la medic, am primit tratament cu controloc, helides, nexum in perioade diferite, dar nicio schimbare. Am o senzatie de flegma care imi urca din stomac in gura, o resimt inclusiv in nas si imi provoacă greata. Nu am arsuri, nu am dureri de stomac, este o flegma / un mucus vâscos pe care il resimt constant, inclusiv dupa ce beau apa. Medicamentele nu funcționează, alimentația nu ma ajuta, desi mănânc ca la carte. Am avut o alta gastroscopie facuta acum 3 săptămâni, in urma căreia medicul a constat ca nu am nimic după cum spune el. HP negativ. Simptomele persista, a trebuit sa renunț si la locul de munca. Am slăbit 6 kg in 2 luni, am eliminat toți factorii de stres si totuși nicio schimbare. Ce tratament as mai putea incerca, sau ce analize? Precizez ca analizele de sange mi-au ieșit ok si tratament am făcut cu controloc, helides, nexium, motilium, venter.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Este important sa respectati tratamentul recomandat de medicul dvs., iar daca observati ca simptomele nu se amelioreaza, discutati cu medicul in vederea unei posibile schimbari a tratamentului. Nu uitati ca este esential sa eliminati din dieta acele alimente care irita mucoasa, asa cum am scris aici: https://doc.ro/sanatate/gastrita-cauze-simptome-si-tratament. Din acest articol, veti afla cateva reguli de baza ale regimului alimentar recomandat pacientilor cu gastrita: https://doc.ro/dieta-si-sport/17-elemente-esentiale-ale-regimului-pentru-gastrita-si-ulcerul-gastroduodenal. In privinta analizelor, puteti cere opinia si unui al doilea medic ori puteti sa il intrebati pe medicul dvs. daca va recomanda investigatii suplimentare, precum testele acestea neinvazive mentionate in acest articol: https://doc.ro/sanatate/teste-neinvazive-recomandate-pentru-tulburarile-dispeptice. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.