Ganglioni inflamati

Buna ziua! Sunt intr-o perioada stresanta si tind sa pun aceasta problema pe seama stresului. De 2 saptamani au inceput sa mi se inflameze ganglionii. Primii 2 au aparut in zona inghinala, cu durerea iradiind pe coapsa, insa aceeasi problema am avut-o si anul trecut in aceeasi zona, tot intr-o perioada stresanta datorata examenelor. Atunci durerea m-a lasat cand m-am linistit si nu am mai facut investigatii. Acum insa au aparut si altii, unul pe sanul stang, unul in zona glandelor parotide, tot pe stanga, si unul in regiunea axilara dreapta. Am mers la medic,dar atunci problema nu era asa grava, erau doar 2 ganglioni inflamati, mobili si durerosi ca toti ceilalti de acum, asa ca ma hotarasem sa aman investigatiile o luna, pana dupa examene. Nu stiu daca are lagatura, dar intre timp mi-a mai aparut si o mancarime groaznica la ochi, un inceput de ulcior presupun, dar nu e foarte inflamat, si o afta bucala, toate in aceeasi perioada. Pot amana investigatiile luna aceasta, sau pare o problema mai grava ce nu necesita amanare?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Avand in vedere ca aceasta problema revine periodic, nu ar trebui sa mai amanati investigatiile. Doar acestea va pot oferi un raspuns cert in privinta cauzei si doar astfel veti putea reduce aceasta sursa suplimentara de stres - faptul ca nu stiti de ce se inflameaza acesti ganglioni. Daca in urma investigatiilor se exclus cauzele fiziologice, puteti discuta cu un psihoteraput pentru solutii si tehnici de management al stresului, astfel incat s areduceti aceste manifestari psihosomatice. Insa, repet, nu amanati investigatiile recomandate de medic. Puteti citi mai multe despre inflamarea ganglionilor limfatici si aici: https://doc.ro/sanatate/inflamarea-ganglionilor-limfatici-cauze-si-tratament


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.