Febra si tuse neproductiva

Buna seara, De o saptamana fac febra 37,3 si am o tuse neproductiva. Mi-am facut radiografie pulmonara, dar medicul pneumolog mi-a spus ca nu am nimic la plamani. Medicul de familie mi-a spus sa iau amoxicilina 7 zile, am luat dar nu exista nici o ameliorare. Alt medic mi-a spus ca ar putea fi o sinusita sau alergie, dar eu nu am avut alergie la nimic, in afra de iod din cauza ca am boala Basedow. Nu stiu ce sa fac si nu inteleg de ce fac febra in fiecare seara. Sfatuiti-ma va rog la ce medic sa mai apelez. Am Basedow, mi-am scos un rinichi acum 8 ani. Analizele le fac de 2 ori pe an si pana acum sunt toate (mai putin colesterolul si trigliceridele) in limite normale. Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Va recomand sa faceti si un exsudat faringian https://doc.ro/dosarele-doc/exsudatul-faringian-ce-afectiuni-depisteaza si un set de analize de sange la zi, care pot indica o infectie, de exemplu. Ar fi util si un consult ORL, pentru ca medicul sa va poata verifica nasul, gatul si urechile. Febra nu este foarte mare, in termeni medicali este considerata chiar o valoare de subfebrilitate, insa atat timp cat aceasta modificare exista, insotita si de un disconfort local, trebuie depistata cauza. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.