Febra bebe 8 luni

Bebe a facut febră 38,8 si a doua zi am mers la spital. Ni s-a indicat sa ii dam Nurofen, spunând că are ganglionii foarte puțin măriți. După aproximativ 1 zi si-a revenit complet doar ca mai tusește foarte puțin, de circa 2 ori pe zi de cate 2-3 ori. Se mai impune continuarea cu Nurofen? Va mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna dimineata,

Daca febra a disparut, puteti renunta la tratament, insa recomandarea ar fi sa mergeti din nou la un medic pediatru pentru a stabili cauza tusei. Febra nu a aparut fara motiv, ci probabil a fost o cauza fiziologica, ramasa acum sub forma aceasta, de tuse. Insa ar trebui verificat cel mic, macar la nivel de palpare, starea de acum a ganglionilor, interiorul gatului, nasul, urechile.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.