Exista vreun risc?

Ar putea fi un motiv de îngrijorare faptul ca am doua porțiuni ale buzei inferioare, înspre comisuri, care nu sunt pigmentate? Recent am fost întrebata de cineva din domeniul medical dacă am vreo afecțiune, iar acum ma tot gândesc dacă ar putea avea vreo semnificație sau e în regula dacă asa îmi este buza. (Mereu a fost asa).

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Recomandarea mea este, daca sunteti atat de ingrijorata, sa mergeti la medicul dvs. dermatolog pentru un diagnostic corect. In unele situatii, poate fi vorba de melasma, de aparitia unor pete maronii, cu care se confrunta multe femei, iar in acest articol veti gasi informatii foarte utile despre acest subiect (punctul 5): https://doc.ro/cancer-de-piele/10-modificari-ale-pielii-care-ar-trebui-sa-te-trimita-la-medicul-dermatolog. Nu uitati ca in lunile de vara, la fel ca in orice perioada a anului, este important sa va protejati buzele de radiatiile UV, asa cum puteti descoperi citind acest articol: https://doc.ro/cancer-de-piele/de-ce-e-important-sa-iti-protejezi-buzele-de-radiatiile-uv. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.