Este suflul sistolic o problemă gravă?

M-am născut cu suflu sistolic și recent la o ecografie de inimă medicul mi-a spus că una dintre valvele inimii nu se închide perfect și pierde puțin sânge, dar toate celelalte investigații au ieșit o.k. Cât de gravă este problema? Și cât de des ar trebui să mă duc la control? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Șerban Bălănescu - Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Suflurile sistolice sunt frecvente în prima copilărie și sunt determinate cel mai des de circulația rapidă a copilului. Dacă sunt asociate cu o structură cardiacă normală nu au nici o semnificație și se numesc "sufluri inocente". Decizia asupra tipului de suflu trebuie însă să o facă un medic cardiolog care efectuează în mode necesar o ecocardiografie. Atâta vreme cât ați fost examinată de un specialist cardiolog care v-a asigurat că problema nu este gravă, nu consider că trebuie să vă îngrijorați. Controalele la cardiolog nu trebuie făcute mai des de o dată pe an, preferabil la același medic care v-a examinat inițial și care trebuie să vă reexamineze ecocardiografic. Apoi va face o comparație cu examenul inițial pe care este preferabil să i-l aduceți. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.