Este recomandat pepenele rosu in dieta colecistului operat?

Buna ziua, am fost operat de curand, rezectie a colecistului si am intalnit varii discutii ale oportunitatii prezentei in dieta post operatorie a pepenului rosu. Este recomandat sau nu in dieta? Va multumesc, Adrian.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua, recomandarea mea este ca la urmatorul control pe care il veti avea la medicul dvs. specialist sa il intrebati pe acesta pe ce ar trebui sa se bazeze regimul dvs. alimentar. Medicul care s-a ocupat de cazul dvs. este cel mai in masura sa va dea astfel de recomandari, intrucat el cunoaste cel mai bine toate detaliile legate de starea dvs. de sanatate. In aceste doua articole gasiti si alte informatii utile despre regimul alimentar: https://doc.ro/dieta-si-sport/alimentatia-dupa-colecistectomie-ce-trebuie-sa-includa-meniul-zilnic, https://doc.ro/dieta-si-sport/dieta-in-colecistita-alimente-permise-si-interzise. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.