Este de vina articulația temporo-mandibulara?

Buna ziua . Numele meu e Cernamorit Stela, sunt din Tulcea și am 44 ani. De doi ani mă confrunt cu niște dureri in zona urechilor, dureri care sunt chinuitoare dar nu sunt acute. Am zile bune dar am și zile întregi cu dureri care mă fac sa mă izolez. Am făcut investigații multe ORL, gândindu-mă ca sunt de vina urechile, durerile sunt in ambele părți. Am făcut multe teste, RMN, in urma testelor nu a reieșit ca ar fi de vina urechile. Afectiunile ORL le-am eliminat, au urmat investigații la circulația sângelui in zona aceea, nu era nimic anormal nici acolo. Am fost apoi și am pus întrebări medicului meu stomatolog, una din întrebările pe care mi le-a pus doctorul a foat dacă scrâșnesc din dinți noaptea. Am descoperit apoi ca strângeam foarte tare din dinți noaptea, mă trezeam cu dinții încleștați. Am început sa fiu mult mai atenta și sa încep sa mă controlez. Medicul mi-a dat o proteza dentară pe care sa o port noaptea. Am purtat-o multe luni dar durerile nu au încetat. Uneori am impresia ca am arsuri, durerea e sâcâitoare. Cred ca problemele mele vin de la articulația temporo-mandibulara, acum nu prea pot sa vorbesc foarte mult timp încontinuu, simt cum mi se încleșteaza gura, și trebuie sa fac repaus, la fel simt și când mănânc ceva mai tare și îmi solicit mai mult articulația. Nu știu cui medic sa mă adresez, orașul nostru e foarte mic și nu avem specialiști, va rog dacă puteți sa mă ajutați cu un sfat. Va multumesc mult.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Buna ziua,

 

Va recomand sa cititi aceste doua articole, https://doc.ro/sanatate/disfunctiile-articulatiei-temporo-mandibulare si https://doc.ro/sanatate/durerea-la-nivelul-articulatiei-temporo-mandibulare, dar sa mergeti si la un medic reumatolog pentru investigatii. Poate fi, intr-adevar, fie un proces artrozic in acesta zona, fie o durere cauzata de un obicei daunator, pe termen lung. Cauzele pot fi multiple, ceea ce inseamna ca din pacate va trebui sa discutati cu mai multi medici pana cand veti reusi sa gasiti adevarata cauza. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.