Dureri abdominale, balonari ,arsuri

Buna ziua! In urma cu 5 luni in zona lombara stanga am simtit o arsura care in cateva zile a cuprins si zona din fata, flancul stang avand caracter permanent, uneori erau f puternice acele arsuri ca atunci cand te arzi cu ceva. Acele arsuri uneori cuprindeau intreg abdomenul dar erau localizate pe partea stanga urcand pana la umar uneori. Am inceput o serie de investigatii iar cu aproximativ cu 2 luni in urma am inceput sa am dureri abdominale f puternice, balonari permanente, gaze care au durat aproximativ 7 zile. Am fost la gastroenterologie si dupa o serie de analize mi a iesit helicobacter pylori, stomacul iritat, fierea strangulata, ce -a vazut le ecografie. Am luat tratament pt helicobacter, totul a fost ok cam o luna si de cateva zile au reinceput balonarile, durerile si arsurile: debuteaza cu gura uscata, amar in gura iar apoi dureri abdominale, gaze, arsuri in zona lombara stanga si fata flancul stang. Ce ma sfatuiti sa fac? Am 38 de ani, 1,65 m si 43 kg Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua,

In primul rand, va rog sa cititi acest articol cuprinzator despre Helicobacter Pylori: https://doc.ro/sanatate/totul-despre-helicobacter-pylori

Din pacate in foarte multe cazuri simptomele infectiei revin si la multi pacienti sunt necesare tratamente repetate. Ar trebui sa mergeti din nou la medicul gastroenterolog pentru o serie noua de teste care sa confirme sau infirme daca tratamentul a avut efect. Puteti incerca sa va adaptati si dieta, pentru reducerea disconfortului, cu sfaturi de acest tip: https://doc.ro/dieta-si-sport/17-elemente-esentiale-ale-regimului-pentru-gastrita-si-ulcerul-gastroduodenal. Insa tratamentul este vital, si acesta trebuie urmat intocmai, chiar daca va fi nevoie sa il urmati pe termen mai lung. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.