Durere picior

Buna ziua, Am o durere la piciorul drept, mai exact in partea dinspre degete, deasupra. Totodata se și umfla ocazional, atat piciorul, cât și gamba (este Mai umflata decât cealalta). După un zbor de 15 ore umflatura s-a intensificat și durerea e mai puternica decât inainte. De mai bine de o luna persista aceasta problema. Am încercat sa corectez alimentația și parca s ar simti o îmbunătățire, însă, astăzi după ce am stat intr o poziție cu piciorul ridicat, s-a învinețit pe alocuri. Puteți sa mi spuneti dacă este legat strict de alimentație sau este ceva mai grav? Mulțumesc !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

La o prima vedere poate fi o problema venoasa, legata de circulatia periferica, insa cauzele unor astfel de simptome pot fi multiple. Este important sa mergeti la medic pentru o serie de analize si investigatii! Cu cat mai repede, cu atat mai bine, ca sa puteti depista cauza si primi un tratament adecvat. Alimentatia poate fi o cauza a retentiei de apa, in cazul unui exces de sare de exemplu, insa simptomele dumneavoastra sunt mai complexe decat atat, cu durere si invinetire, asadar mergeti va rog la un medic, pentru inceput la medicul de familie care va poate trimite apoi la flebolog, cardiolog, etc. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.