Durere persistenta in zona cervicala stanga

In urma unui efort fizic sustinut care a durat cateva minute (sala de forta), petrecut acum aproximativ doua luni si jumatate, m-am ales cu o durere de gat pe partea stanga. Simptomele pe care le manifest sunt urmatoarele: rigiditatea gatului, senzatie de umflatura de la baza gatului pana la nivelul urechii, urechea stanga usor infundata si usoara senzatie de amorteala. Aceste simptome nu sunt constante si dispar uneori la efectuarea unui masaj. Am facut o ecografie musculo-scheletala unde nu s-a observat nimic suspect in structura musculaturii. Intrebarea mea este daca ar fi indicat sa fac si o ecografie pentru examinarea vaselor de sange din acea zona (gandindu-ma la posibila cauza a unui anevrism), deorece aceste simptome inca le am, desi le-am tratat cu antiinflamator si cu usoare exercitii fizice. Daca da, cum se numeste exact acest tip de ecografie?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Mădălina Crăciun - Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, Expert DOC

buna ziua, investigatia la care va referiti se numeste echo-doppler. Cred ca ar trebui sa efectuati si o rezonanta magnetica si sa investigati statusul vertebrelor cervicale; pentru contractura puternica, apelati la masaj si a antiinflamaoare locale, posibil chiar fizioterapie. mergeti la un medic de recuperare fizica!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.