Durere dreapta jos

Buna ziua, Ma numesc Madalina am 33 de ani si ma lupt de un an de zile cu o durere foarte puternica pe care o resimt doar la anumite miscari brusti in partea dreapta jos - undeva intre ovar, apendice si nervii ce leaga coloana de bazin. Locuiesc in Londra si am fost la mai toate spitalele si mi s-a spus ca e posibil sa am endometrioza. Eu am sindromul ovarelor polichistice (diagnosticat acum cel putin 10 ani si pt care am luat de ani de zile milinette/mai nou mladite de zmeura ca nu am ciclu deloc) si aici cred ca durerea e legata de acest sindrom. Si mi s-a propus o laproscopie. Si m-am speriat pt ca nu as vrea sa trec prin acest proces destul de invaziv ca sa se vada daca am sau nu endometrioza. Si oricum chiar si daca se insista sa fac laproscopie as face-o acasa in Ro unde am parintii. Asa ca am venit iarna trecuta acasa si mi s-a facut un RMN (care nu se ofera la spitalele din Londra) iar la RMN nu au vazut nimic straniu la ovare (inafara faptului ca sunt foarte marite) si nici urme de endometru dar mi s-a spus ca am ceva inele la coloana care sunt tocite si asta prezinta oarecum motive de ingrijorare si sa nu fortez/ridic lucruri grele. Si cam atat. Ma lupt cu aceasta durere zilnic, ma doare cand imi pun pantalonii sau stau culcata pe o parte in pat si ma intind sa iau in pahar cu apa, sau stau pe autobuz si ma doare daca se face o frana brusca. Este o durere foarte ascutita, ca si cum cineva imi pune un cutit in zona din dreapta din jurul ovarului drept, sau presiune in jurul nervilor din jurul lui. Sunt speriata si nu stiu la ce doctor/clinica sa apelez cu aceasta probleme din Ro (Ploiesti/Bucuresti). Tin sa mentionez ca nu sunt insarcinata si nu am fost niciodata pt ca sunt intr-o relatie cu partenera mea. Orice ajutor sau sfat va fi mana cereasca. Va multumesc din inima!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua. Imi pare rău că vă confruntați cu aceste probleme de sănătate. Din câte descrieți, ar fi vorba despre o hernie de disc pe care ar trebui să o investigați mai bine și eventual să o tratati.  Este o idee bună să faceți operația in țară, dacă este cazul sau altă formă de intervenție la nivelul discurilor intervertebrale. 

Pentru mai multe informații privind această afecțiune care generează disconfort, puteți afla mai multe de aici: https://doc.ro/durerea-lombara/hernia-de-disc-cauze-simptome-si-tratament

O zi cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.