Durere de san

Buna ziua, am 39 de ani si sunt foarte foarte speriata. In ultimul an ma confrunt cu o schimbare totala a organismului si nu stiu cum sa o gestionez si catre cine sa ma indrept, ca sa ma indrume ce sa fac. In primul rand, ma dor sanii, m-am ingrasat in zona coapselor mult, sanii sint mereu inflamatii, iritati, frig. Am tinut tot felul de regimuri de slabit, dar degeaba: slabesc un pic si dupa asta corpul se obisnuieste si nu mai reactioneaza. Cand trebuie sa-mi vina menstruatia care vine lunar, mananc mult si uit sa ma abtin. Nu stiu ce sa mai fac, sint disperata. Cum sa gestionez aceste lucruri? Nu vreau sa devin obeza. Multumesc mult !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, durerea de sani poate avea numeroase cauze, asa cum puteti afla din aceste articole: https://doc.ro/totul-despre-cancerul-mamar/durerea-de-sani-cand-este-normala-si-cand-ar-trebui-sa-ne-ingrijoreze, https://doc.ro/totul-despre-cancerul-mamar/durerile-de-sani-mastalgie-cauze-simptome-tratament, https://doc.ro/totul-despre-cancerul-mamar/totul-despre-durerile-de-sani. Sfatul meu este sa mergeti la medicul de familie, care va poate da bilet de trimitere catre alte specializari, cum ar fi endocrinologie, intrucat un medic endocrinolog ar putea sa afle cauza fluctuatiilor de greutate. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.