Durere de gleznă după entorsă

Bună seara, vă rog frumos să mă ajutați și pe mine cu o îndrumare sau un tratament. Anul trecut am suferit o intorsa la piciorul stâng și de atunci la două trei sapt durerea revine și se umflă rău de tot și tot așa, trece iar apare. Iar de data aceasta este mai rău s-a umflat și s-a învinețit. Țin să vă spun că iau voltaren pastile și fastum gel. Seara îmi pun gheață îmi dau cu unguent iar ziua port o fașă dar credeți-mă că nu mai pot de durere și de abia calc. Vă rog ajutați-mă. O seară bună! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

 

Entorsa la nivelul gleznei se produce de cele mai multe ori atunci când printr-o mișcare greșită glezna este rotată în exterior și talpa piciorului este adusă în interior. Leziunile ligamentelor de la nivelul gleznei variază de la întinderi până la rupturi parțiale sau complete. Pacientul are durere locală, tumefacție, echimoză (zona este învinețită). Examenul clinic stabilește diagnosticul. Radiografia nu este indicată decât pentru a exclude o eventuală fractură, iar RMN pentru a investiga starea ligamentelor. Tratamentul constă în repaus, cu glezna ținută mai sus,pe un suport (pentru reducerea edemului), AINS oral și local (unguent), aplicarea locală de gheață (nu direct pe piele, ci într-un prosop) pentru 20 minute de 3-4 ori pe zi și aplicarea unei fașe elastice. În funcție de severitatea leziunilor ligamentare, medicul ortoped stabilește dacă este nevoie ca articulația afectată să fie imobilizată într-un aparat gipsat sau într-o atelă.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.