Disbioza intestinala tratament

Buna ziua. Din anul 2015 m-am confrunt cu mai multe probleme de sanatate. In anul 2018 mi s-a pus ca diagnostic disbioza intestinala. Simptomele au dispărut în cea mai mare parte, respectiv scaunul moale, bubele de pe corp, durerile continue de cap, dar as vrea sa stiu ce pot sa fac pentru a-mi fi mai bine. Acum corpul nu digera grasimi, analizele la ficat respectiv alaninaminotransferaza este 49, inca mai am probleme cu respiratia si micoza unghiilor, hemoroizi si acum chiar am o indigestie. Mănânc fără lactate, fără gluten, fără fructoza, fără fructe si legume crude, ouă, cacao, cafea, mezeluri. Iau zirfos, l glutamina, spirulina, liv 52, l arginina. Tratamentul cu antibiotic a fost făcut cu Nor mix.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

In afara de terapia clasica exista si cateva remedii folosite in tratamentul naturist al disbiozei, care pot fi foarte utile:

  • probioticele,
  • prebioticele,
  • terapia cu plante medicinale,
  • uleiurile esentiale,
  • remediile homeopate
  • adoptarea unei diete care contine alimente cu suficiente substante nutritive care vor mentine echilibrul bacteriilor din intestine, precum complexul de vitamine B (in special vitaminele B6 si B12), calciu, magneziu, betacaroten si zinc.
  • Ceaiuri din plante – si ceaiurile sunt eficiente in ameliorarea durerilor de colon, mai ales daca se alege ceai de menta, fenicul sau ghimbir, despre care se stie ca au proprietati benefice asupra digestiei si tranzitului intestinal.
  • Uleiul esential de menta – acest ulei are efecte antispasmodice care amelioreaza durerile de colon, in special daca sunt cauzate de constipatie sau diaree.

regasiti mai multe informatoii in acest artico


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.