Dimensiune marita abdomen

Ma numesc Barba Ana sunt din jud. Arad sat. Berechiu. Am observat in ultimii 3 ani ca m-am ingrasat foarte tare de la 70 de kg am ajuns la 90, am 1,70 si 39 de ani am incercat sa tin un fel de diete bazate pe program de mancat la ore fixe si respectand 5 mese pe zi dar fara niciun rezultat. Tin sa mentionez ca lucrez in 3 schimburi cate 8 ore, program normal. De vreo 5 luni am observat ca mi-a crescut foarte mult abdomenul, daca nu mananc nimic nu pare asa mare, dar cum am mancat ceva deja simt ca explodez. Oare este pentru ca mananc doar o data sau de doua ori pe zi? Mi-am facut analizele si, in afara de glanda tiroida, nu mi-au gasit nimic - as dori sa stiu daca imi puteti recomanda ce analize sau la ce doctor sa merg pentru ca, neavand probleme de sanatate pana acum, in afara de mici raceli, nu stiu de unde sa incep. Tin sa mentionez ca am ramas si cu un pic de burta dupa sarcina (avand 3 la numar) dar acum sunt umflata deasupra buricului, mai exact in zona stomacului si este foarte tare. Va multumesc pentru intelegere.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, in primul rand ar trebui sa faceti o echografie abdominala si un consult, de preferinta la un medic internist/ gastroenterolog. s-ar putea fie sa aveti o formatiune cu volum la nivelul ovarului, uter fibromatos.... este bine sa explorati aceste posibilitati. in lat ordine de idei, poate ca aveti o intoleranta la lactoza, gluten etc., situatie in care reactionati prin balonare, meteorism, mai ales dac ar fi si dureri(nu precizati). mai exista posibilitatea daca ati avut cele trei sarcini la interval scurt, in plus daca cumva ati si nascut prin cezariana, in urma ingrasarii mari si intr un timp scurt sa se fi produs o afectare a muschilor abdominali si structurii epiploonice, ce ar rezulta din descrierea dvs-  legat de distensia postprandum ... trebuie sa mergeti  la medicul de familie pentru a obtine trimiterile pentru ecografie si consultatie. Daca veti incepe un regim de viata mai sanatos, cu o dieta echilibrata, impartita in mai multe mese mici, nu cum procedati acum , miscare, sport,  exercitii pentru fortificarea abdomenului, dar si relaxare, cu siguranta ca va veti imbunatati intreaga starea de sanatate.

https://doc.ro/dosarele-doc/ghid-diete-slabit


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.