Diabet sau ceva renal?

Buna ziua. Am un baietel de 2.7 ani. In urma cu 2 zile i-am facut un sumar de urina in care i-a iesit glucoza 1000 cu corpi cetonici 15. Azi am repetat sumarul si avem la fel, glucoza 1000 corpi cetonici 40. I-am facut glucoza serica (a june) si este 50. Hemoglobina glicozilata 5.2. Nu transpira excesiv, nu bea apa multa, nu doarme mult. Nu este gras si nu este sedentar. In sarcina am avut diabet gestational (acum avand glicemia ok), in familie nu are nimeni diabet. Ce putem face? Am fost sfatuita sa astept pana la 7 zile si sa repet sumarul. Asteptarea nu este punctul meu forte asa ca ii fac sumarul zilnic. Am inceput sa-i micsorez cantitatile de carbohidrati si am renuntat la fructele cu IG mai ridicat. Ce pot face mai departe?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Buna ziua,

Va inteleg ingrijorarea, insa recomandarea de a astepta cele 7 zile este legata tocmai de eliminarea unei cauze ce tine de "moment". Va recomand si eu, la fel, sa asteptati 7-10 zile, timp in care sa va asigurati ca cel mic are un stil de viata normal. Nu as recomanda neaparat sa faceti modificari in alimentatie, daca aceasta este una sanatoasa si echilibrata. Exista riscul sa influentati rezultatele intr-un mod negativ si poate sa ii scadeti celui mic glicemia, fara motiv. Dupa ce repetati analizele, mergeti la un medic pediatru pentru interpretare si maulte sfaturi, daca va fi cazul investigatii suplimentare. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.