Diabet, nutriție

Bună ziua. As vrea să primesc, dacă se poate un sfat. Cum sa reușesc sa nu mai mănânc între mese, și cum sa elimin dulciurile din alimentație. Oricât încerc nu reușesc. Mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Buna ziua,

Renuntarea la astfel de obiceiuri depinde foarte mult de motivatia pe care o aveti si de cat de mult va doriti, probabil, sa pierdeti in greutate sau sa va mentineti silueta si starea de sanatate. Va recomand sa faceti schimbarile treptat, si sa gasiti lucruri cu care puteti inlocui aceste obiceiuri, pentru a facilita procesul. De exemplu, eliminati din casa orice lucrur care va provoaca sa ciuguiliti intre mese. Gatiti mesele principale si ambalatile in cutii de plastic, si in acest mod veti sti ca in ziua respectiva puteti manca doar ce aveti "in program", iar in frigider si dulapurile din bucatarie nu exista nimic altceva. Va pot ajuta si astfel de informatii: https://doc.ro/dieta-si-sport/ce-se-intampla-in-organism-atunci-cand-renunti-la-zahar despre efectele nocive ale zaharului, printre care se numara si imbatranirea prematura, Mult succes!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.