Dermatita

Buna! Am 16 ani si de un an ma confrunt cu o problema, ma inrosesc in jurul nasului. Am fost la dermatolog si mi-a dat ca diagnostic dermatita seboreica.

Mi-a dat ca tratament Advantan, Focicord, Triderm si Locoid, nici una nu si-a facut efectul, dupa cateva zile reaparea la loc. Am consultat un alt dermatolog, acesta mi-a dat ca dignostic dermatita perifaciala, iar tratament mi-a dat sa iau 30 sau 40 de zile de Doxicilina si Bephanten Plus.

Inca ma aflu sub tratament, doar ca unguentul nu isi face efectul, in loc sa amelioreze parca face exact contrarul, asa ca de 3 zile nu ma mai dau cu ea si parca nu mai sunt asa de rosie, dar se mai observa putin si inca ma mai mananca.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua! Intr-adevar, doua dintre principalele diagnostice care sunt luate in considerare atunci cand apare o roseata in jurul nasului sunt dermatita seboreica si dermatita periorificiala. Sfatul meu este sa va reintoarceti la ultimul medic la care ati facut consultul si care v-a recomandat Doxiciclina si Bepanthen-ul pentru a ii comunica actuala situatie. Acest medic, care v-a vazut si stie aspectul initial al leziunilor va putea lua o decizie in consecinta. Tratamentele se mai ajusteaza din mers (se pot schimba sau se poate adauga ceva la tratamentul initial). In functie de particularitatile fiecarei persoane, exista situatii in care nu toate tratamentele functioneaza la eficienta maxima sau situatii in care apar reactii secundare la utilizarea cremelor.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.