Dacă am gastrita cronica , pot sa consum ghimbir ?

Buna ziua. Am 56 ani si sufăr de poliartrita. Având în vedere că am si gastrita cronica, fapt pentru care nu pot sa iau tratament medicamentos, ce tratament naturist as putea sa folosesc? Ghimbirul face rau la stomac? Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Buna ziua, medicul care v-a stabilit diagnosticul de poliartrita reumatoida cel mai probabil v-a prescris si un tratament pentru aceasta boala, asa ca este deosebit de important sa il urmati intocmai si sa nu il intrerupeti decat in situatia in care medicul va spune sa faceti asta. In ceea ce priveste gastrita cronica, un alt medic specialist va poate prescrie anumite medicamente pentru a reduce aciditatea de la stomac, tinand cont si de alte afectiuni de care suferiti (https://doc.ro/sanatate/gastrita-cauze-simptome-si-tratament). Din acest articol puteti afla cateva elemente esentiale ale regimului pentru gastrita: https://doc.ro/dieta-si-sport/17-elemente-esentiale-ale-regimului-pentru-gastrita-si-ulcerul-gastroduodenal. Daca vreti sa incercati un tratament naturist si sa apelati la ghimbir, de exemplu, sfatul meu este sa nu incercati nimic pana cand nu discutati cu medicul reumatolog ori un medic specialist in gastroenterologie! Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.