Cum scapam de problema infectiilor urinare?

Ma confrunt cu o problema des intalnita, infectii urinare dese, cauzate de E. coli. Aceste infectii apar cam o data la doua luni, dar se intampla cateodata sa fie si la doua saptamani. Incep tratamentul cu uractiv forte, merisor, ceaiuri, iar daca nu trece ajung la antibiotic, recomandat de medic. Desi respect toate regulile de igiena, nu reusesc sa scap de ele. Am facut analize, am fost la specialisti, ginecologie, urologie, dar in afara tratamentului cu antibiotic nu exista alte variante. Cum as putea sa scap de problema fara sa apelez la antibiotic si sa fac sa nu mai reapara asa des? Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Intr-adevar, bacteria E. coli poate cauza infectii urinare, insa de regula acestea nu sunt grave (mai multe despre acest subiect puteti afla din acest articol: https://doc.ro/sanatate/totul-despre-e-coli-cum-se-transmite-ce-afectiuni-provoaca-dar-si-cum-poate-fi-prevenita). Recomandarea mea este sa discutati cu medicul dvs. (ati mentionat ca ati fost la urolog) si sa ii detaliati cat de des revin infectiile urinare. El este cel mai in masura sa va recomande investigatii suplimentare, cum ar fi, de exemplu, antibiograma, care depisteaza sensibilitatea sau rezistenta la antibiotic. In baza acestei analize, medicul va administra antibioticul la care bacteria este cea mai sensibila. In plus, din acest articol puteti afla ce alte optiuni de tratament exista pentru infectiile urinare: https://doc.ro/sanatate/infectiile-de-tract-urinar-itu-cauze-simptome-tratament. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.